Bell & Ross BR 03 Cyber Ceramic karóra viselés közben

Bell & Ross BR 03 Cyber Cermaic: Frissítő újdonság a retró tengerében

A Bell & Ross BR 03 Cyber Cermaic üdítő kivételnek számít a piacon, ahol a legtöbb óragyártó újabban a retró stílusra összpontosít. Ez a modell nem a múltidézésről szól, hanem egy merész, futurisztikus víziót, lehetőséget tár elénk.

A francia alapítású svájci márka a pilóta óráiról ismert, amelyek jellegzetes, szögletes tokjukkal és letisztult számlapjukkal tűnnek ki a karórák mezőnyéből. A BR 03 Cyber Cermaic is hűen őrzi a márka stílusjegyeit, de ezen kívül egyedi formavilággal is büszkélkedhet.

A tok továbbra is szögletes, de már nem a klasszikus négyzetes formát követi. A számlap felöli oldal egy síkokból összerakott, nem egyenlő oldalú nyolcszöget formáz, ami matt fekete felületével kifejezetten indusztriális hangulatot kölcsönöz az órának.

A formavilág nem véletlenül emlékeztet a lopakodó technológiát alkalmazó haditechnikai eszközökre. A Bell & Ross ezzel a modellel egy újszerű megközelítést hoz a „stealth” órák kategóriájába, amelyek a 2010-es évek elején élték fénykorukat.

Bell & Ross  BR 03 Cyber Ceramic karóra

A kerámiából készült tok 42 x 43,7 milliméteres méretű, és már formájával is felülmúlja elődeit. A szerkezet is lenyűgöző: a szürke és fekete elemekkel díszített ezüst szín az uralkodó, és a BR-CAL.383-as manufaktúra kaliber szinte minden részlete láthatóvá válik a számlap hiányának köszönhetően.

A luxusérzetet fokozza a tok hátuljára szerelt zafírüveg, és a konvex sokszög alakú rotor, amely tökéletesen harmonizál a tok formavilágával.

Természetesen a minőségnek ára van. A BR 03 Cyber Cermaicért 13800 eurót kell fizetni, de ez az összeg meglepően jutányosnak számít, ha az óra innovatív designját és manufaktúra szerkezetét vesszük figyelembe.

Ebből a modellből mindössze 500 darab készült, így aki egy igazán különleges órát keres, és már unja a retrót, annak érdemes sietnie a vásárlással.

Forrás: https://www.oramagazin.hu

Fotók: https://www.bellross.com/